Vi fick uppleva två härliga Beatleskvällar då Par Bricoles eminenta rockband The BeatBoys under ledning av kapellmästare Christer Alexandersson, spelade live på Cliff Barnes Restaurang & Bar i Stockholm.

Det lyste verkligen upp i novemberrusket när det fantastiska bandet drog igenom en späckad repertoar av Beatles örhängen från sextiotalet. Fullsatt bägge kvällarna förstås och publiken jublade, sjöng och vrålade med i She loves you yeah yeah och alla de andra låtarna ur Beatlesskatten.

Man kunde riktigt känna hur lokalen fylldes av gamla minnen från den tiden. Ja för många pågår tiden nog fortfarande för texterna satt rätt bra idag också, och de flesta i publiken sjöng med eller åtminstone mimade till de allra flesta av de trettiotalet låtar vi fick höra under de bägge kvällarna.

Konserterna arrangerades av Den Bacchanaliska Theatern (DBT) och producent var teaterdirektören själv, Mikael Tarandi med bitr. producent Styrande-Kansler emeritus Ulf Tivéus, tillika teaterdirektör emeritus. Det här var inte första gången DBT bjöd på Beatleskonsert. Förra gången var på Nalens bakficka i oktober 2013, så nu blev det självklart ett mycket uppskattat 10-årsjubileum. Det lät bra då, men nu efter att ha repat i ytterligare 10 år så lät det ”magiskt”, både från de sex sångsolisterna och alla instrumentalisterna.

Fr.v. på trombon Per Walldén, Torbjörn Palm på klarinett/tenorsax och Leif Olsen sång/trumpet och P.O Hjort på piccolo-/trumpet

Blåset med Leif Olsen på trumpet/horn, Sture Eng trumpet (dag 1) / P.O. Hjort trumpet (dag 2), Torbjörn Palm / Hasse Berg tenorsax /klarinett och Per Waldén på trombon, alla makalösa och de bidrog med et j-kla tryck i lokalen.

Det gjorde förstås övriga musikanter också, på gitarrer fenomenala Jan Skoglund, Lasse Cedergårdh och Anders Ericsson. BeatBoysarnas egen Ringo Star – Björn Grenlund, gjorde ett lysande jobb bakom sina trummor och cymbaler men trots att han säkert hade det svettigt där, såg han lika glad och cool ut hela tiden ändå.

Fr.v. Kapellmästare m.m. Christer Alexandersson, Björn ”Ringo” Grenholm på trummor och Lasse Cedergårdh sång och gitarr

Vår mångsidige fantastiskt musikaliska och duktiga Deputerade Styrande-Mästare Christer Alexandersson är kapellmästare i bandet och det märks. Han spelade klaviatur så det stod härliga till, sjöng utmärkt och underhöll dessutom löpande oss i publiken med spännande Beatles-fakta. Snyggt jobbat!

Övriga duktiga solister och sångare var Tim Melander Bowden, Leif Olsen, Mattias Appelberg, Lasse Cedergårdh, Anders Ericsson och vad vore kvällen utan deras talangfulla röster och scenutstrålning – Ingenting!
Kanske inte så porträttlika originalen, men icke desto mindre fantastiskt och duktiga. Man gjorde tack vare det här härliga gänget en tidsresa på över fem decennier bakåt i tiden och det tackar vi alla som var där så väldigt mycket för.

 

Fr.v. Tim Mellander Bowden, Christer Alexandersson och Leif Olsen. Högra bilden Ulf Tiveus och Eva Winter Alexandersson

Tack The BeatBoys, och tack alla andra i Den Bacchanaliska Theatern som hjälpt till att rådda den här novemberhöjdpunkten!

 

Text och foto: Anders Elerud, Ordens-Bildredaktör
Fler bilder från bägge föreställningar finns i Moderlogens Bildgalleri