Måndagen den 12 december höll Den Bacchanaliska Kören (DBK) Luciafest i Oskars Församlingshem. Det var en fantastisk helkväll med glöggmingel, luciauppvaktning, middag och underhållning som ordförande i DBK Janne Hinds bjöd in till. Deltagare var körmedlemmar från både DBK och DBKV (DBK-Veteraner) med sina respektive kärälskliga samt ett fåtal övriga gäster. Sammantaget ett åttiotal glada och muntra gäster som under sång och glam fick fira lucia och att ett långt och innehållsrikt år snart har gått till ända.

Glöggmingel i Oskars församlingshem på Fredrikshovsgatan på Östermalm

Glöggmingel i Oskars församlingshem på Fredrikshovsgatan på Östermalm

Lucia och hennes följe kom från Stockholms Musikgymnasium. Fantastiskt duktiga och skönsjungande ungdomar som skapade verklig luciastämning i församlingshemmet.

Lucia och hennes följe kom intågande när vi gäster hade hittat våra platser och bänkat oss vid borden. De fantastiskt duktiga och skönsjungande ungdomarna från Stockholms Musikgymnasium skapade verklig fin luciastämning i församlingshemmet.

 

O DBK Janne Hinds önskade alla välkomna till festen med ett mycket trevligt och underhållande välkomsttal.

O DBK Janne Hinds önskade alla välkomna till festen med ett mycket trevligt och underhållande välkomsttal.

Menyn var superb och förutom en förrätt med rökt lax på rågbröd bjöds det på klassisk Wallenbergare med gröna ärtor och rårörda lingon.

Två rätter som både inspirerade till många snapsvisor och hyllningar till vinets lov. Allt i mycket hög DBK-klass och naturligtvis i många stämmor.

Stämningen var hög och uppslupen vid alla bord, inte minst som här vid bord Nr. 8. Fr.v. Lilian Elerud, Lars och Tina Ehlesjö, Magnus Iversen samt Erland Klingberg och Eva

Stämningen var hög och uppslupen vid alla bord, inte minst som här vid bord Nr. 8. (fr.v. Lilian Elerud, Lars och Tina Ehlesjö, Magnus Iversen samt Erland Klingberg och Eva).

Förutom de många sångerna runt borden och måltiden bjöds det på strålande underhållning både från Kvartetten och enskilda estradörer. Jan-Eric Österström sjöng om Det bästa han någonsin gjort, ackompanjerad av Christer Alexandersson på handklaver, och kvartetten bestående av fr.v. Erland Klingberg, Sören Sunmo, Janne Hinds och Lars Ehlensjö sjöng bl.a. om Susanna i badet. Några av de bejublade numren från hyllningskonserten till Povel Ramel 100-år i slutet av förra månaden.

 

 

Hans Westberg blev tackad för sin tacksamt mottagna support till DBK med en egen spritvisa och tvangs därefter dricka ett glas mjölk!!! Stackars Hans!

Den Bacchanaliska Körens  trevliga fest och kvällen gick alldeles för fort men riktigt roligt, underhållande och gott var det. Det sa också Par Bricoles Deputerade Stor-Mästare Christer Alexandersson när han på sitt vanliga underfundiga kvicka manér tackade för maten och att han och hans Eva, och alla vi andra hade fått komma och delta i festligheten. Han underströk också allt det fina arbete DBK gjorde för att sprida härlig körsång och glädje till oss andra och allt det arbete som läggs ner i detta nu med massvis av repetitioner och musikaliskt arbete inför den komiska operan Bellman som har premiär i slutet av januari nästa år.

 

Förutom stort  tack till Janne Hinds och hans DBK också ett särskilt tack till DBKs Klubbmästare Svante Wåhlin som ansvarade för det mycket lyckade arrangemanget.

 

Text och fotografi: Anders Elerud – Ordens-Bildredaktör