De Bacchanaliska Lekarne bjuder in till en värmande föreställning mitt i kalla, mörka november. Efter förra årets succéprogram med Ferlin i en lokal på stan flyttar ett dussintal sjungande och gitarrspelande bröder in på Bellmanshusets vind och framför sina Litterära visor vid två tillfällen. Vis- och berättarprogrammet ges 18:e och 19:e november. Båda kvällarna börjar klockan 18.

Var och en av de deltagande har för sitt framförande valt ut en litterär text av en berömd svensk diktare – från Dan Andersson till Mando Diao – som är tonsatta av andra. En och annan text är också tonsatt av de medverkande.

Kvällarna samordnas av Torbjörn Reimer som ser framför sig ett omväxlande program:

– Det blir en spännande blandning av litterära visor. Varje dikt kan stå på egna ben och är tonsatt av någon annan än diktaren själv. Till exempel Nils Ferlin av Lille Bror Söderlund eller Ove Engström – och Erik Axel Karlfeldt med tonsättning av Nils B Söderström eller Lars Anders Johansson. Vi blir drygt femton kvalificerade medverkande, så jag kan lova två omväxlande och njutbara konsertkvällar, säger Torbjörn. De två kvällarna får huvudsakligen olika program i såväl repertoar som artister. DBL välkomnar alla visentusiaster till Bellmanhusets vind!

Litterära visor, Bellmanhusets vind, 18 och 19 november klockan 18. Föranmälan till dbl.moderlogen@parbricole.se.

Bild: Broder Lars Anders Johansson, en av de medverkande. Foto: Janne Skårstedt.