Söndagen 18 november, i en klar höstkylig dag, genomförde Par Bricole en lysande premiär – Tedans på Kristinehovs Malmgård. I den bästa av kulturmiljöer i ett ”Sommar plaisir” från tidigt 1790-tal fick våra Kärelskeliga och Bröder virvla runt på parketten till klassisk storbandsmusik.

PB Big Band, under ledning av Björn Grenholm, (Björn som även deltog i arrangörsgruppen) genomförde en rysare av rang då man levererade en perfekt repertoar med mixning av de bästa låtar man kan tänka sig.
Dansgolvet var mycket välbesökt hela kvällen och fönstren immade när höstmörkret sänkte sig över Malmgården denna fantastiska premiärkväll.

Traktörerna och vår Chefskock Broder Anders Holm (som även deltog i arrangörsgruppen) levererade ett äkta engelskt afternoon tea. Par Bricoles afternoon tea innehöll såklart både härliga hembakta scones, små underbara canapéer, cottage cheese, olika trekantssandwichar med ”gotti-gotti” räkröra samt rökt kött som innehåll och allt serverades på de dignande trevåningsfaten. Såklart fanns det även lite söta engelska marmelader och Lemon curd … Of course!

Olika drycker erbjöds sällskapet, bland annat specialinköpt äkta engelskt tea i en underbar mild och smakrik blandning eller/och varför inte … ett glas rött vin eller lite härligt mousserande svalkande vin samt mineralvatten.

Alla svalkande och kylda drycker fanns i baren vid dansgolvet som sköttes perfekt av Broder Erik Elfwing och Lyran Bitte Billsten. Ett lagom omfattande innehåll att erbjuda för att göra kvällen till en succé och ge gästerna lite svalkande dryck i de korta pauserna mellan danserna.

Afternoon tea serveringen på ovanvåningen sköttes klanderfritt av Par Bricoles flitiga Lyror till våra tillströmmande gäster. Nöjt kunde konstateras att våra gäster uppskattade den perfekta servicen.
I arrangörsgruppen kunde noteras att denna premiär var välbesökt och fulltecknad, det vill säga en premiär med omkring 100 danssugna gäster som bevistade arrangemanget med en perfekt mix av musik, miljö och det goda som serverades.

Vi kunde knappast önska oss mera av kvällen. HURRA!

När orkesterns sköna, smäktande toner klingat ut och serveringsfaten var tomma så kunde alla, så även gästerna, nöjt och belåtet bege sig hem i söndagskvällens uppfriskande vind med rosa varma kinder.

Afternoon tea känslan var kvar där och ”vi kommer tillbaka” var ett löfte som både gästerna avlade och som vi i arrangörsgruppen på ”allmän begäran” fick infria.

Bilden på PB Big Band med sångerskan Ellie Holm är tagen av Br Anders Elerud.

KLANG och tack till er alla!

Projektledare och festarrangör
Roberth Strand
Ordförande i De Bacchanaliska Drinkarne.

Här hittar du fler av Br Anders Eleruds bilder från den lysande tedans-premiären!

Kontakta gärna redaktionen med nyhetstips eller synpunkter på Parbricole.se, på e-postadressen michael.masoliver@gmail.com