Bellmandagen firas med glädje, musik och rörelse i Kungsträdgården 26 juli 2015. För första gången i Sällskapet Par Bricoles moderna historia kan såväl Bröder, med vänner och familj, som allmänheten denna dag njuta av glädjen och ljuset som ska stråla från scenen där vanligen visdiktare, rappare och popsångare uppträder. Det är ett gediget program som presenteras från scenen i Kungsan. Dagens generalceremonimästare Tim Bowden ansvarar för det som händer på scenen i Bellmans anda:

”Det är en stor exponering av Sällskapet och talangerna. Om det blir en bra dag och solen skiner kan det komma tusental. Det är spännande och samtidigt lite läskigt. Visst uppträder vi i offentliga sammanhang då och då. Men inte i den här omfattningen.”

Tim Bowden vill inte lyfta fram någon av Bellmans sånger ur diktarens rika skatt. Inte heller något särskilt ur det gedigna programmet. Det är mångfalden som gör skillnad, menar han:

”Det som är unikt på Bellmandagen i Kungsan är mixen. Vi varvar de olika talangerna som uppdräder tillsammans och var för sig i ett visuellt och omväxlande program där Bellman-musiken är i fokus. Talanggrupperna med ett 40-tal deltagare från Kören, Lekarne, Musiken och Theatern kommer att ge av sitt bästa och tillsammans lär det bidra till en levande publikkontakt. Det finns också ett informationstält i Kungsan, där publiken får veta mer om Sällskapet och även lyssna till författaren Carina Burman.”

Det talangfulla visuella och musikaliska programmet fortsätter på Bellmansro där minnet av Bellman hyllas, DBK sjunger, DBM musicerar och Broder Mats Hayen högtidstalar. Kransnedläggningen görs av Stor-Mästare Åke Pilotti. Sedan genomför Sällskapet en kortege från Bellmansbysten till Hasselbacken. Måltidskalaset börjar därefter med utsökta inslag från den Bachanaliska Musiken, Theatern och Kören.

Sällskapet Par Bricole hyllar Carl Michael Bellman 275 år på Bellmandagen 2015. Det blir en verklig heldag för Par Bricoles talanger – och förhoppningsvis också för den månghövdade publiken, som i högsta sommartid får möta diktaren Bellman, Stockholms stolthet, i musik, sång och teater. Så som aldrig förr.