Champagnen serverades till en underbar måltid gjord av Maria och Dan Lindberg. Eva och Philippe Diot var närvarande från Champagnehuset Diot och sommelier var Anders. Wallter. Vilken kväll som avslutades med en överraskning dvs ett glas från deras Millesime., vilket görs i mycket begränsad omfattning. 50 flaskor till Sverige!

Bröder Assarna gjorde en stor insats.

Champagnehuset Diot.

Redan 1960 skapade pappa Jean Diot sin dröm om ett eget champagnehus.
Champagne Diot är idag ett familjeföretag och ett av de mindre, men väldigt kvalitetsmedvetna, husen i området Champagne. Idag drivs huset av barnen Diot och man bär vidare den tradition som Jean Diot skapade i sin vision.
• D.v.s. man har kontroll på hela tillverkningsprocessen,
• Man gör enbart Champagne på egna druvor
• Bär den klassiska tillverkningsmetoden av champagne vidare.

Huset, som är en liten gård i Champagneområdet, ligger placerad i närheten av Vineay och Epernay och är jämfört med de stora husen ganska oansenlig. Här satsar man på kvalitet och inte på kvantitet samt utvecklar nya exceptionella Champagner med hjärtat.

Det är en unik och mångårig kunskap som sammanlänkar vinstockarna med vintillverkaren, som i alla väder sköter om dem och som i utbyte ger sina finaste vindruvor som tack, för att kunna tillverka en exceptionell Champagne Diot. Under hela året övervakar vintillverkaren, med stor uppmärksamhet, vad som sker med vinstockarna och de olika druvsorterna man använder sig av.

Pinot Noir, Pinot Meunier (röda druvor med vit saft), Chardonnay (vita druvor), tillför olika karaktär och finess till vinet. Jag kan utlova att MasterBlendern Jean-Philippe Diot brinner verkligen för sina champagner och det arbete han lägger ner för att vi skall få njuta av det godaste goda av Champagner. PLOPP och KLANG.

Fler bilder finns uppladdade i Moderlogens bildgalleri https://moderlogen.parbricole.se/medlem/

Text: Roberth Strand och Göran Holm
Foto : Göran Holm