I onsdags den 6 december var det dags igen för PB Seniorernas traditionella och uppskattade julbord ute på Waxholms kastell!

Det var en rejält kall men vacker vinterdag. Kvicksilvret visade mellan 15 till 20 minusgrader i Stockholmsområdet när de trettiotalet förväntansfulla deltagarna samlades vid kajplats 14 på Strandvägen.


Thord Sjöberg, ordförande i PB-Senioren, tillsammans med hustru Cia hälsade oss alla välkomna vid landgången till M/S Cinderella II vid Nybroviken denna frostiga tidiga eftermiddag. Solen kämpade för att bryta igenom dimman och röken steg upp från vattnet och tillsammans skapade det ett fantastiskt ljus, så vi bjöds på en mycket vacker båttur ut i Stockholms skärgård på vår färd till Kastellholmen och Waxholms gamla fästning.

Väl ombord bjöds vi på varm glögg och pepparkakor vilket var gott och värmande efter väntan på kajen och embarkeringen.

Dimman tjockade på men väl framme lyste de välkomnande eldarna utanför Restaurang Pansarbatteriet upp vår ankomst och entré. Där bjöds vi på varm äppeldricka redan på kajen innan vi sedan kom in i restaurangvärmen och kunde bänka oss bredvid de dignade bufféborden.

Det bjöds som vanligt på ett fantastiskt urval av sillinläggningar, gravad lax av många sorter och rökningar, sallader, Jansson, köttbullar, korvar, skinka och mycket mycket mer som hör ett traditionellt välsmakande svenskt julbord till. Det är inte utan anledning att Pansarbatteriets julbord fått erkännandet av att servera ett av Stockholms absolut bättre julbord.

Det blev ett muntert kalas och det sjöngs naturligtvis många snapsvisor medan vi frossade på alla läckra goda rätter som vi sedan rundade av med kaffe och allt det söta från karamell- och kakbuffén.


Restaurangen, förutom att erbjuda en fantastisk måltidsmiljö, har också en väldigt trevlig och service-minded personal och innan vi tackade för oss kallade Thord in hela styrkan och tackade dem från oss för att visa vår uppskattning.

Sedan var det dags att otroligt mätta, mycket nöjda och belåtna starta vår färd tillbaka in till stan igen och nu med tända lanternor då mörkret redan hunnit sänka sig över skärgårdslandskapet.

Tack Thord och Cia, och tack PB-Senioren för en härlig dag och ett alldeles förträffligt julbord och minnesvärd utflykt i underbar skärgårdsmiljö!

 

Text & foto: Anders Elerud
Ordens-Bildredaktör

(fler bilder i Moderlogens Bildgalleri)