I maj tillbringade en grupp Bröder med Kärelskeliga och vänner fyra härliga dagar tillsammans i franska Languedoc. Resan omfattade besök på olika vingårdar i Languedocs underbart böljande landskap och vi bodde centralt i området på ett litet underbart hotell i Beziers. Vi hann med omfattande vinprovningar av Bacchi goda drycker i varierande färger av rött, vitt och rosé i kombination med härlig mat.

Det blev även tid för ett besök hos en av Languedocs bästa olivoljeproducenter, där vi fick genomföra olivoljeprovning av olika olivpressningar samt lära oss mycket nytt om oliver och olivoljor. Självklart fick vi även njuta av kultur och konst då vi besökte en spännande konstateljé och små pittoreska städer samt byar med anor från Romartiden och tidigare än så. Städerna St. Chinan, Pezenas och Arles visade sina bästa sidor i strålande sol och vi promenerade genom trånga gränder, passager, korsande små typiskt franska och pittoreska torg.

En äkta pastís blev en ny upplevelse för en del av resenärerna och jag är säker på att man fick många nya intryck, smaker och dofter att ta med sig hem till Sverige från denna härliga resa.
Mer om resan och innehållet kommer i nästa nummer av EVOE, där vi delar med oss av resans upplevelser mer i detalj.

Välkommen att uppleva Languedoc med De Bacchanaliska Drinkarne!

Roberth Strand
Ordförande, ODBD