Det finns ännu platser kvar till seniorernas bussutflykt den 2 oktober, låter arrangörerna meddela. Läs mer om detta trevliga initiativ nedan. Däremot är besöken hos skulptören Lena Lervik på Skinnarviksberget och Br Mats Hayen på Stadsarkivet redan fulltecknade.

Bussutflykt till Sturehovs Slott, Skottvångs Gruva och Tureholms Slott onsdagen den 2 oktober 2019

Vi samlas vid Cityterminalen och äntrar bussen som avgår klockan 08.00. Som vanligt utdelas lite bussgodis vilket brukar vara svalkande och gott. Första anhalt är Sturehovs Slott där vi får guidad visning av en arkitektonisk pärla och som är känd för sina vackra kakelugnar. Vi blir serverade kaffe eller te och skink-ostsmörgås.

Sedan far vi vidare till Skottvångs Gruva där vi får en guidad visning av Gruvfogden Bengt Landin som berättar om gruvans brytning av malm. Bengt kan säkerligen berätta mycket om Carl Michael Bellman. Efter det far vi till Gnesta Strand där vi får lunch, fisk, kött eller vegetariskt. Maträtterna meddelas senare. Öl, vatten och kaffe ingår.

Efter denna stärkande lunch åker vi till Tureholms Slott där Christer Bonde guidar oss runt i slottet under 1 timme. Efter slottsvisningen tar vi oss vidare till Gnesta Chark där eventuell inhandling av diverse matvaror kan göras. Som vanligt är alla Bricolister ung som gammal välkomna att delta tillsammans med hustru eller vän.

Pris för detta arrangemang (buss, bussgodis, guidning, lunch, kaffe allt inkluderat) kronor 850:- per person insättes på PB:s plusgiro 15 14 05 – 8 senast den 12 september, ange ”Sturehov” vid betalning. Observera att det som vanligt gäller att betala så fort som möjligt för att säkra plats på bussen. Vi räknar med att vara 40 personer.

Ansvarig för utflykten är Thord Sjöberg.
Kontakta gärna Thord med e-post till adressen thord.sjoberg@live.se eller ring 070-763 10 32.

Foto: Sturehovs slott av Holger Ellgaard

Kontakta gärna oss på redaktionen med nyhetstips eller synpunkter på Parbricole.se eller Evoe, på e-postadressen michael.masoliver@gmail.com eller telefon 070-608 99 75.