I lördags gick Stora Konseljen av stapeln i det Lysande Sällskapet Par Bricole. Konseljen kan sägas vara Sällskapets bolagsstämma och genomförs i början av vart år.

Deltar gör våra Styrande Guvernement från samtliga sju dotterloger och De Styrande från Moderlogen samt några andra aktiva RSK:are och tjänstemän.

I år ca 50 högt uppsatta bröder och m.a.o. ett fullsatt Stamhus på Urvädersgränd 3 i Stockholm. Mötet startar alltid med en parentation och lite musik och därefter öppnar Styrande-Mästare (SM) Henrik Mickos själva Konseljen.

Förutom att man pratar om föreningens ekonomi och finanser så avger SM sin berättelse från gångna året och likaså gör dotterlogernas styrande. Man pratar naturligtvis också om framtidsplaner och om vad som ska hända under kommande år. En och annan medalj utdelas också till förtjänta bröder.

Efter Konseljen bjöds det på en fantastisk god och angenäm middag på Stamhusvinden.  Middagen bestod bl.a. av ett stort urval av snittar till förrätt och fiskfärsfyllda rödtungsrullader med saffransris och vitvinssås till. Allt tillagat av några av våra mycket duktiga traktörer och käckt säkert serverat av våra flinka intendenter.

 

Text & bild: Anders Elerud, Ordens-Bildredaktör  (Många fler bilder för PBs Bröder finns att beskåda i Moderlogens Bildgalleri)