Senioren avslutade 2017 sedvanligt med ett dignande julbord på Kastellet i Vaxholm. Vi var 59 personer, damer och herrar.

Nu börjar vårens utflykter med besök på Leksakshuset, Svensksundsvägen 5, Skeppsholmen onsdagen den 14 februari 2018, klockan 11.45. Det är Carl David von Schinkels leksaker som flyttats över från Tidö Slott. En spännande visning som vi ser fram emot.

Nästa besök blir på Långholmen den 11 april 2018 klockan 11.00. Först ett besök hos skulptören Thomas Qvarsebos Ateljé där han berättar om Palme i Riksdagshuset, Nansen i Oslo, Ferlin i Karlstad, Garbo i Stockholm, m m. Därefter besöker vi Stora Henriksvik för lunch och lite information om Bellmansmuseet. Pris för guidning och lunch kronor 200.

Bussutflykten går måndagen den 21 maj 2018 klockan 08.00 från Cityterminalen. Som vanligt bjuds vi på bussgodis för att stärka oss innan vi anländer till vårt första stopp, golfanläggningen Kallfors kök. Där bjuds på kaffe och smörgås. Färden går vidare till Tista Slott där vi blir mottagna av greveparet Annelie och Gustaf Wachtmeister. De har lovat guida oss runt bland sevärdheterna.

På vägen till nästa slott besöker vi Ludgo Kyrka och får en guidad visning. Nu står Öster Malma Slott på tur. Vi börjar med en god lunch som följs av guidad visning av Slottet. Vi avslutar vår vistelse i Öster Malmas välfyllda gårdsbutik. På hemvägen stannar vi vid Gustafsviks Levande Ljus & Café för kaffe och bulle. Pris för hela arrangemanget kronor 875 per person.

Höstterminens första utflykt blir per buss med övernattning i Vänersborg. Vi besöker vår dotterloge med digert program för damer och herrar. Vi startar vid Cityterminalen klockan 08.00 den 29 september 2018 och är åter i Stockholm den 30 september klockan 19.00. Utförligt program kommer i början på maj. Boka in datumet redan nu. Vi har tidigare meddelat detta program och redan nu har vi mottagit 21 anmälningar. Kostnaden för utflykten ännnu ej fastställd.