Varför fascineras vi av sociala katastrofer? Varför är det så roligt med undermåliga talare? Och varför kittlar det lite extra när taffliga konversatörer och självupptagna oratorer i sin blint omedvetna övertygelse om sin egen förträfflighet gör bort sig gång på gång inför en häpen omvärld?

Sådana frågor aktualiseras i Par Bricoles och Kulturaftnarnes uppsättning av Olof Kexéls komedi Capten Puff eller Storprataren, som spelas på Teater Pero, Sveavägen 114, i två föreställningar den 13/11 2019: kl 18 samt kl 20. Biljettpris: 150 kr.

Biljetter bokas via kulturafton@hotmail.com eller http://www.pero.se/gastspel/par-bricole-capten-puff

Innan spelet kan börja vill vi ge er några sakupplysningar som vi tror kan hjälpa er att uppskatta föreställningen ännu mer. Olof Kexél, skriftställare, teaterman och en av stiftarna till sällskapet Par Bricole, satte upp denna komedi 1789 på den då nyetablerade Kungliga Dramatiska Teatern.

Stycket bygger på en fransk förlaga men Kexéls flyhänta hantering av dialogen och pricksäkra insättande av dagsaktuella detaljer skapade en braksuccé, en braksuccé till vilken Lars Hjortbergs grandiosa tolkning av titelrollen i allra högsta grad bidrog.

Arrangör är Par Bricole, Kulturaftnarne. I rollen som Capten Puff ser vi Henrik Mickos. För produktionen svarar Jan Arpi. Johan Wirén har skapat affsichen.

Kontakta gärna oss på redaktionen med nyhetstips eller synpunkter på Parbricole.se eller Evoe, på e-postadressen michael.masoliver@gmail.com eller telefon 070-608 99 75.