Nya Riddare af Gyllene Korset

10 10-or och Bellmans födelsedag firades den 4 februari på Moderlogens fantastiska Grad X på Stamhuset och med efterföljande kalas i Sällskapets lokaler på Arsenalsgatan. Det var förtjänta bröder både från Moderlogen i Stockholm och från dotterlogerna i Vänersborg och Sundsvall som nu blev Riddare af Gyllene Korset, Konung Gustaf  Vasas Riddaregrad. 

De nyutnämnda Gustav Vasas Riddare. 6 st fr Moderlogen, 2 fr Sundsvall och 2 fr Vänersborg

De nyutnämnda Gustav Vasas Riddare. 6 st fr Moderlogen, 2 fr Sundsvall och 2 fr Vänersborg

 

Den Bacchanaliska Kören, DBK, sjöng vackert och stämningsfullt under vårt intåg till de dukade borden, skickligt ledda av Koralintendent Olof Andersson.

Menyn var utmärk med en matjessilltårta till förrätt och knaperstekt ankbröst med potatiskaka, jordärtskockskräm och smörad rödvinssky samt ett glas Villehaute Rouge till varmrätt. Man kan ha det sämre och dryga åttiotalet bröder njöt fullt ut.

 

Underhållningen och talen var som vanligt av yppersta klass och särskilt ska nämnas Stor-Mästaren Henrik Mickos fina tal till dagens recipiender, Peter Olssons tacktal från desamma och Lars Alfredsson, Styrandemästare i Vänersborg, som höll ett uppskattat och muntert tacktal å alla gästernas vägnar.

 

 

Förutom ypperlig körsången från DBK underhölls vi också av vår superduktiga Lekare Gunnar Ekman som sjöng och dramatiserade några härliga Bellman-visor till brödernas stora entusiasm och förtjusning.

En mycket lyckad dag och kväll samt i tillägg säkert också en oförglömlig upplevelse för våra tio nya Riddare av Gyllene Korset.

 

Text och foto: Anders Elerud, Ordens-Bildredaktör

Fler bilder finns i Moderlogens Bildgalleri.

Till toppen