Lördagen den 18 november samlades cirka 950 Bröder i Örebro för att närvara vid födelsen av Dotterloge nummer sju inom Det Lysande Sällskapet Par Bricole, nämligen Örebro Par Bricole. I samband med Invigningen installerades också den nya Logens Guvernement, med StM Marcus Willén Ode, DStM Tomas Rådehed och StK Per-Ove Pettersson Forest.

Ett unikt historiskt ögonblick för hela bricoleriet naturligtvis, men också en minnesvärd upplevelse med det bästa PB har att erbjuda i form av högtidliga ritualer, tankeväckande och inspirerande tal, vacker körsång, förstklassig orkestermusik, underhållande teater och, inte minst, goda möjligheter till Broderlig samvaro över Logegränserna.

En av många höjdpunkter var uruppförandet av Brr Conny Roths och Olle Palmqvists nykomponerade Invigningskantat, som framfördes av en kör bestående av uppemot 200 Bröder.

Ett längre bildreportage från Örebro kommer att publiceras i vårnumret av Evoe. Men innan dess kan alla Bröder inom PB ta del av bilder från både Logeinvigningen och Måltidskalaset på våra medlemssidor. Klicka här!

På måndagen publicerade även lokaltidningen Nerikes Allehanda en trevlig artikel om Logeinvigningen. Klicka här!

Text: Michael Masoliver
Foto: Thore Rodelius