Den 12 november är det dags för De Bacchanaliska Lekarnes årliga föreställning på Teater Pero på Sveavägen 114 i Vasastan. Vi frågade Ordförande Torbjörn Reimer vad DBL bjuder på denna gång …

– Denna gång blir det ”50 och en visa”. Utgångspunkten är Taube-sällskapets nya vissamling med Evert Taube-visor. Boken kom ut som årsbok i det sällskapet 2014 och är en samling med Evert Taubes populäraste visor.

Vad trevligt med ännu en höstkonsert på Teater Pero! Är det en ny tradition?
– De senaste åren har vi haft höstkonserter med tema Klarapoeterna, Hommage á Bellman och så fjolårets 30-års-jubileumskonsert. Förra året höll vi till på Teater Pero på Sveavägen och vi trivdes så bra där att vi tänker återvända dit för årets konsert.

Är det klart vilka som uppträder?
– Det blir närmare 20 lekare som valt och vrakat bland Evert Taubes visor.

Hur väljer ni bland Taubes alla visor?
– Var och en får anmäla in sina favoriter och utifrån det försöker vi sätta ihop ett varierat program. Bengt Jonshult är kvällens konferencier och han kommer lotsa oss igenom programmet på bästa sätt.

Vad är det bästa med Evert Taube, tycker du?
– Det är den stora spännvidden, både i teman, geografi och typ av melodier. Vad vore till exempel en svensk sommar utan Evert Taube?

Vilka är välkomna till konserten?
– Alla är välkomna, men bricolister får som vanligt informationen om konserten först. Konserten blir på teater Pero på Sveavägen och biljetter bokar man via www.pero.se. För publiken väntar överraskningar, det kan bli både hårda och mjuka paket.

Läs mer om konserten på följande inbjudan:

Text: Michael Masoliver
Foto: Arne Schweitz/Scanpix
Annons: Bengt Jonshult