Par Bricoles 1: a Grad gavs i Moderlogen lördagen 16 oktober. Då fick 16 förväntansfulla recipiender ta emot ett rosenrött band med en gyllene tratt att hänga runt halsen och kan nu titulera sig Kommendörer som våra förstagradare benämns i Par Bricole.

Som brukligt skedde receptionen på Piperska Muren vid Coldinutrappan mitt emot rådhuset på Kungsholmen. Förutom själva gradgivningen, bjöds de nyantagna Kommendörerna på musik, sång och teater och fick en första inblick i vårt Lysande Sällskap Par Bricole. Det gavs många muntra men också en del mer alvarliga tal, och allt framfört på sedvanlig ekvilibristiskt munvigt sätt som är brukligt vid våra gradgivningar.

C.M. Bellman spelades av Lekare Pierre Ström i ett teaterstycke som gavs av den Bacchanaliska Teatern, DBT.

 

Här hela dagens ensamble ur DBT

Medaljer delades också ut till förtjänstfulla bröder under dagens gradgivning

Naturligtvis ingick också ett hejdundrande festligt Måltidskalas i dagens begivenhet. Det serverades rökt rensteksröra till förrätt och Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon till varmrätt. Det hela var mycket gott, välarrangerat och stämningen stod högt i tak!

 

Och som om det inte var nog med det så fortsatte festligheterna efter middagen med formidabel musikalisk underhållning från vårt lilla storband under ledning av Deputerande-Stormästare Christer Alexandersson iförd Tyrolerhatt, månaden oktober till ära.

Sammantaget så var det en fantastisk och underhållande dag som uppskattades stort av alla bröder, och inte minst av de sexton nytillkomna Bricolisterna.

För bröderna i Par Bricole finns många fler fotografier i Moderlogens bildgalleri, länk under medlemsinloggningen. Saknar du inloggningsuppgifter kontakta vårt Kansli sthlm@parbricole.se

 

Text: Anders Elerud, Ordens-Bildredaktör
Foto: Rikard Tallén och Anders Elerud