Malmö Par Bricole har en nybildad ComediOrkester, som gång på gång gör bejublade succéer.
Ett tillfälle var vid Malmö PB:s  Ämbetsmannafest, PimPim den 27 augusti. Ett annat sådant framförande var när de tillsammans med Theatern deltog vid Malmös Dambricoleri i mars med en revy om cirka 45 minuter.
Vid PimPim underhöll Orkestern både vid minglet utomhus och vid den efterföljande middagen. Underhållningen blev mycket bejublad och det berodde inte bara på att Malmö FF samma kväll vann en plats i Champions League genom att vinna över Salzburg. Drygt ett 10-tal låtar och spex framfördes.
Ursprungsidén var TheaternDirektören Krister M Berggrens. Tanken är att engagera medlemmar, som inte hittat sin roll i någon av Malmö PB:s övriga Talanggrupper. Amatörer är helt OK, ja man säger till och med att kvantitet kan gå före kvalitet.
Inbjudan att delta i ComediOrkestern såg ut så här:
”Härmed bekantgöres att Peter Svenburg – vår högt prisade Broder Ordförande i Den Bacchanaliska Theaterns Styrelse  –  skall skaffa saxophone av tenortyp.  Meningen med saken är att han skall få sällskap av Bröder med någon form av s.k. musikalitet i bildandet av Den Bacchanaliska Theaterns Comedi Orkester (D.B.T.C.O.) Egna instrument torde medtagas.
Denna Orkester skall spela för sitt eget höga nöjes skull, men även kunna bidraga till allsköns muntrationer, intermezzon eller dylika upptåg. Inget instrument är alltför ringa utan trianglar, munspel och snatterpinnar trivas gemenligen samman med dubbelhornad euphonium, spinnet, trollflöjt eller tvättbräda.  Överväldigande kvantitet övertrumfar kvalitet!  (Hmm! I detta sammanhang).”
Jag minns, skriver TheaterDirektören Krister Berggren, en av mina vänners reaktion på frågan ”Spelar du piano?” och svaret ”Hur skulle jag kunna veta det? Jag har aldrig försökt!” Leta i dina gömmor måhända finnes där vägen till en helt ny inriktning i ditt liv på musikparnassens aveny, slutar uppmaningen.
Denna inbjudan resulterade snabbt i att 14 personer anmälde sig. De har sedan dess tränat sig samman till en mycket lyckad och glad musikalisk församling. Och sättningen är allt från dragspel till gitarr och saxofoner.
ComediOrkesterns nästa framträdande blir i samband med en varieté den 25 januari. Orkestern kommer även att göra externa konserter. En kommer i mars 2015.
/Christer Brynielsson, OIM Malmö PB