De Bacchanaliska Nektargalarna har genomfört sin första turné utanför Stockholm. PB Örebro hade vänligheten att låta oss delta i deras grad II, årsmöte och efterföljande middag lördagen den 27 april.

På förmiddagen samlades 23 glada Nektargalar i Cityterminalen för att åka buss till festligheterna. Färden gick söder om Mälaren där snödrivorna fanns kvar i form av blommande slånbär.

Festligheterna ägde rum i Frimurarnas vackra lokaler. Sex bröder utnämndes till Klare och Befallande Överkommendörer och efter ett snabbt årsmöte intogs den goda trerättersmiddagen med bland annat majskyckling och därtill hörande drycker.

DBN deltog med kraft i Helan går och Kungssången och sedan framförde vi Kommendörsvisan till stora ovationer. Återfärden med buss gick norr om Mälaren och vi anlöpte Centralen halv ett på natten. En fantastisk debut på DBNs turnéverksamhet var över. Det gav mersmak.

Jan Emmervall
ODBN
Foto: Göran Holm

Kontakta gärna redaktionen med nyhetstips eller synpunkter på Parbricole.se, på e-postadressen michael.masoliver@gmail.com