Ett kort men väldigt trevligt och bra Luciatåg inledde Den Bacchanaliska Körens (DBK) Luciafirande den 12 december. Lite tjuvstart på Lucia men de fyra proffsiga medlemmar från Haga Vokalensamble sjöng fantastiskt bra och med kreativa arrangemang satte de en god Luciastämning inför resten av kvällen.

Martin hade det tufft med att hålla ordning på administrationen och pricka av kvällens dryga sjuttiotalet gäster medan glöggminglet pågick i väntan på Lucia.

DBK:s sekreterare Martin Håkansson tog emot på Gustav Vasas Församlingsvåning vid Odenplan. Han fick ersätta Ordförande Janne Hinds som oturligt nog blivit sjuk och tvangs stanna hemma. Det blev förstås både glögg och pepparkakor till förminglet innan det var dags för en utmärkt middag. Klubbmästare Sven-Åke Ström hälsade alla gäster välkomna till bords och presenterade maten och den duktiga personalen på restaurationen. Middagen bestod av en liten sill entré till förrätt och fläskytterfilé med rostade rotfrukter till varmrätt.

v.Klubbmästare Sven-Åke presenterar middagen och vår eminenta vice Koralintendent Olof Andersson ledde flera av sångerna till sillen.

Alla var där, nja i alla fall alla från DHS, våra tre styrande i Par Bricole, och ett trettital körsångare med respektive samt ytterligare några gäster. Mao ett stort gäng och ett starkt och bra underlag för mycket välsjungna snaps- och dryckesvisor under hela kalaset.

En av de som saknades var som nämnts ordförande Hinds som låg hemma i sängen, men förutseende nog hade han skrivit ner sitt välkomsttal som DBK:s sekreterare Martin kunde läsa upp. Det gjorde han väldigt bra och vi alla kände oss varmt välkomna för det var ett riktigt bra tal Janne knåpat ihop och det var väl framfört.

SM Henrik Mickos framför sitt Ode till kören och skapade mycket skratt och samtidigt med en seriös underton visade sin uppskattning för körens arbete. Kanske mindre uppskattat var att han lyckades ringa sönder Bell-boy Whålins julklocka! Men inget kalas utan lite kras.

Styrande-Mästare Henrik Mickos hade också varit flitig vid pennan och kvällen till ära skrivit ihop ett Ode till den Bacchanaliska Kören. Han framförde själv, som bara Mickos kan, de vackra högstämda lyriska raderna så att inte ett kör-öga var torrt efteråt. Fast kanske mest av skratt.

Under middagen tilldelades Ingemar Hamlin ett Hugo Östrands stipendium för fina insatser och Jan Millner belönades för sin stora flit under året med 200,- kr för att köpa något välsmakande fluidum till jul.

Två hårt arbetande och flitiga bröder fick välförtjänt belöning. Ingemar t.v. och Jan t.h. belönas av DBK: sekreterare Martin Håkansson

Efter den trevliga och roliga middagen serverades det förstås kaffe med tillbehör. Och det serverades dessutom magnifik sångunderhållning av DBK:s T2:a John Evans och sedan en tillika magnifik tolkning av några välkända Bellmansånger genom William Sundman Sääf med sin gitarr.

T.v. John Evans, mitten William Sundman Sääf. Och längst t.h. DSM Christer Alexandersson med hustru Eva som tillsammans med övriga publiken imponerades av kvällens underhållning.

En mycket trevlig Luciakväll, sanna mina ord!

Text och foto: Anders Elerud, Ordens-Bildredaktör

 

Fler bilder kommer inom kort i Moderlogens Bildgalleri för Bröder i Par Bricole