I mitten av april samlades ett femtiotal Bröder på Piperska muren för att avnjuta en utmärkt trerätters gourmetmiddag med tillhörande vinprovning. De Bacchanaliska Drinkarne (DBD) stod bakom det uppskattade arrangemanget.

Hösten 2015 startade De Bacchanaliska Drinkarne (DBD) den första kursen för Bröder inom PB som vill lära sig mer om viner och vinprovning. Det är en komplett kurs om vinkunskap, som både praktiskt och teoretiskt går igenom grunderna i vinprovningsteknik och traditioner inom vinmakeri. Utbildningen tar också upp vad man skulle kunna kalla olika vinregler, det vill säga förvaring, lagring, druvtyper och vilket vin som passar till en viss maträtt. I kursen ingår diplomering med avläggande av terminsprov.

Tisdagen den 19 april var det dags för evenemanget ”Vin och gourmetmat – i kombination” på Piperska muren, där det också blev tillfälle för diplomutdelning till närvarande deltagare från kursen. På plats fanns ett femtiotal Bröder, däribland ODBD Roberth Strand (tidigare Malmgren) och ett antal styrelserepresentanter från DBD, som stod bakom evenemanget i samarbete med Piperska muren och vinimportören Intermondi.

Intermondis grundare Gabriella Hegelund ledde vinprovningen och fick svara på många initierade frågor om allt från bouquet till druvsorter från de engagerade Bröderna, vilket visar också vilket intresse som finns hos Bröderna för både god mat och Bacchi Fluidum, konstaterar Roberth Strand.

– Vi har med DBD och våra vinkurser lyckats förvalta den goda tradition som finns inom PB med gott brödraskap, måttlighet och intressanta föreläsningar. Kurserna bidrar till god stämning och trevliga kvällar med bästa gemenskap i kombination med vinkunskap, säger han.

– Efter varje kurs får jag som ordförande ta emot trevliga mejl och hälsningar med tack för att vi inom DBD lyckas leverera både bredd och kvalitet. Det som är roligt är att vi har en nivå som ger alla Bröder möjlighet att utvecklas på området.

Text och bild: Michael Masoliver

Bröder som är intresserade är välkomna att anmäla sitt intresse för att bli medlemmar. Väntelista är upprättad inför kommande kursstart med plats för nya medlemmar. Medlemsavgiften är 100 kronor per år, och vid din inbetalning till Handelsbanken Clear 6193 konto 617 549 672 med namn och grad registreras du som medlem och är därmed ställd på kursens väntelista samt blir även automatiskt vilande passiv DBD-medlem.

DBD9

DBD20

DBD19