Än en gång däran Systrar och Bröder, än en gång däran… Det är dags att följa den, om inte urgamla så dock anrika seden att mitt i högsommaren hylla Par Bricoles förste Ordensskald Carl Michael Bellman nedanför hans staty ute vid det vidunderligt vackra Bellmansro.

Som vanligt gör vi detta med sång, musik, tal och kransnedläggning samt med ett efterföljande festligt måltidskalas på anrika Hasselbacken, precis som vi gjort sedan statyn på Par Bricoles initiativ avtäcktes den 26 juli 1829. Festligheterna börjar med att vi samlas vid Hasselbacken där De Bacchanaliska Lekarne och Den Bacchanaliska Kören underhåller. Läskande öl och vin kan då köpas på Hasselbackens terrass.

Efter dessa uppfriskande upplevelser tågar vi under sång och musik i kortege till Bellmansro och den lund, som redan vid avtäckningen beskrevs som ”en ängd till tempel, vartill hela den svenska naturen utgör förgården”. Där kommer vi att hylla Broder Bellman med än mer sång och musik och dessutom högtidstalar vår eminente Broder JubK Erland Björkquist.

Efter dessa bedårande begivenheter tågar vi tillbaka till Hasselbacken där middagen väntar i den vackra Hazeliussalen och där våra Talanggrupper kommer att förgylla middagen med ett flertal framträdanden.

När skymningen efterhand lägger sig över nejden och det ligger ett skimmer över våra magar, är det dags att umgås under mottot ”Nu börjas det”.

Till sist lunkar vi motvilligt hemåt i sommarnatten andligt och kroppsligt tillfredställda med kvällen och hyllandet av Par Bricoles förste Ordensskald.

Vid denna högtidsdag är klädseln som vanligt sobert sommarlätt. Till middagen bär vi grad- och ämbetsband. Systrarna bär naturligtvis sina PB-dekorationer.

Varmt välkomna!
Åke Pilotti
Stor-Mästare

 


Program

16.00 Samling vid Hasselbackens terrass, utomhusbar och trädgård där DBL och DBK underhåller.
17.30 Kortege till Bellmanbysten.
18.00 Minnet av Bellman hyllas, DBK sjunger, DBM musicerar, Jubelkommendören, Br Erland Björkquist högtidstalar.
Kransnedläggning av Stormästare Åke Pilotti.
19.30 Måltidskalaset börjar med flera utsökta inslag från Den Bacchanaliska Musiken, Theatern och Kören.
22.00 ”Nu börjas det!”


Bellmanmeny

Fransk råbiff med rostat surdegsbröd, färska örter, syrade smågurkor & rödbeta
Grillad hel abborre fylld med fänkål & citron, varma sommargrönsaker, färskpotatis, brynt smörkräm
Kaffe
Ett glas lättöl eller mineralvatten till förrätten samt ett glas vin, Le Village Du Sud Sauvignon Blanc, till varmrätten.


Anmälan

Pris per person för ovanstående meny är 695 kronor. Härutöver kan drycker (vin/snaps/avec) inhandlas efter eget önskemål på plats. Bindande anmälan sker genom inbetalning till PBs Plusgiro 15 14 05-8 på sådant sätt att betalningen är registrerad senast den 15 juli. Glöm inte ange att Din anmälan avser Bellmandagen, Ditt namn och Din grad samt namn på Dina ev medföljande gäster.