Årets viktigaste bricolistiska högtid, Barbaradagen, firades ”irl” i Moderloge lördagen 4 december. Fjolårets Barbara var helt igenom digital, men så gudskelov inte i år.

Det var en utomordentligt lyckad Barbarahögtid som firades på anrika Hasselbacken. Ett lysande kapitel och ett strålande kalas. Det utnämndes 38 nya vice Guvernörer som fick sina svarta band med violetta kanter och 28 Guvernörer som fick sina röda med gyllene kanter. Det gick inte att ta miste på lyckan och glädjen bland de nyblivna Grad 5 och Grad 8:orna!

Nya viceGuvernörer 2021

 

Nya Guvernörer 2021

 

Den traditionella punchbålen blandades med sedvanlig finess och känsla, och avsmakningen utföll till Generalceremonimästare Magnus Iversens fulla belåtenhet.

Många medaljer och utmärkelser delades också ut, bl.a. till årets författare av talet till moster Barbara. Man kan säga att skrivandet av Barbaratalet är en slags tävling då alla bidragsförslag lämnas in anonymt, och det vinnande bidraget läses upp under Barbarahögtiden. Först därefter avslöjas författarens namn. Då priset inte kunde delas ut 2020 fick fjolårsvinnaren Marcus Jäger motta priset på årets Barbara istället. När sedan årets tal presenterades, så visade det sig att hann vann igen. Bra jobbat Marcus, som traditionsenligt belönades för sitt författarskap med inte en, utan två punschbägare i silver!

Här får Marcus Jäger sin andra silverbägare av Stor-Mästare Henrik Mickos, för prestationen med de två senaste Barbaratalen.

Den musikaliska underhållningenvar som vanligt av absolut toppklass. Ej att förglömma övriga talangfulla inslag, munviga tal och spirituella bordskonversationer.

Den Bacchanaliska Kören under ledning av Olof Palmqvist

Den Bacchanaliska Musiken under ledning av Leif Karlsson,

Maten som serverades var som vanligt också utmärkt. Traditionell gubbröra med rågbröd till förrätt och bräserad oxkind med rökt fläsk, rödvinssås, potatismos med pärllök och örter varmrätt.

Vår Stormästare Henrik Mickos, utstrålande sann glädje, hade all anledning att vara nöjd efter den här glimrande högtiden.

Många fler bilder hittar du i som vanligt i Moderlogens Bildgalleri.

Mycket nöje!

Text: Anders Elerud
Fotografer: Rikard Tallén, Göran Holm och Anders Elerud