En utomordentligt lyckad Barbarahögtid firades i Moderlogen lördagen den 7 december. Ett lysande kapitel och ett strålande kalas, för andra året i rad på Hasselbacken. 30 vice Guvernörer fick sitt svarta band med violetta kanter och 14 Guvernörer fick sitt röda med gyllene kanter. Lyckan och glädjen var stor bland de nyblivna Grad 5 och Grad 8:orna!

Den traditionella punchbålen blandades med sedvanlig finess och känsla, och avsmakningen utföll till ceremonimästaren Tim Melander Bowdens fulla belåtenhet.

Många medaljer och utmärkelser delades också ut, bl.a. till årets författare av talet till moster Barbara. Man kan säga att skrivandet av Barbaratalet är en slags tävling då alla bidragsförslag lämnas in anonymt, och det vinnande bidraget läses upp under Barbarahögtiden. Först därefter avslöjas författarens namn. Bengt Jonshult, som för tionde gången i benhård konkurrens, lyckades få ett Barabaratal uppläst, belönades traditionsenligt för sitt författarskap med en punschbägare i silver.

Underhållningen, både av Den Bacchanaliska Kören under ledning av Olof Palmgren och Den Bacchanaliska Musiken under ledning av Niclas Blixt, var som vanligt av toppklass. Ej att förglömma övriga talangfulla inslag, munviga tal och spirituella bordskonversationer.

Gert Sjögren spelade en gånglåt från Rättvik i Dalarna till minne av vår nyligen bortgångne broder Sid Jansson, tillika känd spelman och svensk visprofil. Gånglåten Till far, var skriven av Perserik och var ursprungligen tillägnad hans far, men nu också till Sid genom Gerts fina tolkning.

Maten som serverades var som vanligt också utmärkt. Gravlax med kumminkryddade pickles, senap och rågbröd till förrätt och bräserad oxkind med svamp, rödvinssås, potatismos med örter och en touch av tryffelolja till varmrätt.

Vår Stormästare Henrik Mickos, utstrålande sann glädje, hade all anledning att vara nöjd efter den här glimrande högtiden.

Många fler bilder hittar du i som vanligt i moderlogens Bildgalleri bakom medlemsinloggningen.

Medlemsinloggning Moderlogens bildgalleri O.B.S! Via den här länken måste Bröderna i moderlogen, Jönköping, Malmö, Sundsvall och Örebro t.v. använda sina ”gamla” inloggningsuppgifter. (Både för Användar ID och Lösenord).

Mycket nöje!

Text: Anders Elerud
Fotografer: Rikard Tallén och Anders Elerud