Den 10 november avnjöts den 25e ärtsoppslunchen i Stamhuset. Luncher som PB-Kontakten arrangerar för bröder 75+.

Den välsmakande punschen har jämnat vägen för cirka 600 liter ärtsoppa i nära 1 000 varma strupar. Nedsköljt med husets svala öl och cirka 150 liter kaffe.

Lägg sedan till nära 1 000 ostmackor och lika många kakor så har du 25 ärtluncher på vinden för dessa stimmande tusenbröder. Alltid hög och ljudlig stämning där både öron och ögon får sitt lystmäte av att träffas och prata i glada Bröders lag.

Den 25e i ordningen förgylldes i välkänd symbios med ärtor – pannkaka med sylt och vispad grädde samt varm – och därefter KALL(!) punsch till pannkakan. Successsss!!

Många drog sitt strå till jubileumsstacken. Nils B Ericsson hälsade välkommen och Gert Sjögren var dagens trubadur och spelade fina stycken som alla började på ”B” – B som i Bunsch. Per Strandin drog några kortnyheter från Grönköpings Himla Horisont samt en nyskriven ”rap”.

Tre arbetare i köket – ”Muncken”, Per och Jüri – formade förutom soppan en sånggrupp ”Tre Ärtor” eller ”The Three Peas” med uruppförande av både sig själva och en punschvisa. Applådåskorna rev hart när ner takbjälkarna.

PB-Kontakten i övrigt slet med dukning och avdukning, allt upp och ner i trappan. OCH – ”Muncken” har äntligen åldern inne för att få vara med!!!

Text: Per Strandin, Ärtrör
Foto: Göran Holm

glatt-1-kopia-1