Den traditionella jullunchen som anordnas av PB Senioren Thord Sjöberg har avhållits på Waxholms Kastell. Som vanlig så börjar evenemanget med en vacker och vintrig båttur från Strömkajen i Stockholm förbi Kongl. Djurgården och  Fjäderholmarna och vidare ut till Waxholm och kastellet där det ska serveras en fantastisk julbuffé.

Väl framme på östra sidan av kastellet, så väntade Restaurang Pansarbatteriets personal på kajen med en värmande glögg till de ca 30 gästerna.

 

Julbuffén var uppdukad i restaurangens mysiga upplysta och rundade tegelvalv med god hemlagad julmat såsom många olika sorters sillar, gravade laxar, rökt fisk, rullsylta, anka, köttbullar, inlagda päron, julgodis och mycket annat. Thord Sjöberg, ledare för PB Seniorerna, hälsade de förväntansfulla gästerna välkomna och alla lät sig sedan väl smaka av de många läckerheterna på buffén.

Inne i restaurangen var det uppdukat ett fantastiskt julbord med rikligt urval av ljuvliga sillinläggningar och mycket annat smått och gott.

Det är en upplevelse att få äta ett utomordentligt gott julbord i glada vänners lag, dessutom i en härlig miljö och med utsikt över vattnet och skärgården

Som vanligt var det mycket hög stämning och det var ett glatt gäng seniorer som framåt sen eftermiddag, mätta och belåtna, tackade för sig och tog båten tillbaks till Stockholm.

Tack Thord för ett utmärkt arrangemang i år igen och för en trevlig dag i skärgården.

 

Text och foto: Göran Holm